Lån til energirenovering

Lån til energirenovering

Det betaler sig at låne, så du kan energirenovere dit hus

For at lave miljøvenlige tiltag i din bolig og derved få en årlig besparelse i dit energibudget, kræver det, at du investerer i alternativ energi og miljøvenlige tiltag i din bolig. Ved at investere penge i energirenovering af dit hus vil du i det lange løb kunne spare en masse penge i dit privatforbrug.

Der er mange muligheder for at begrænse dit energiforbrug. Du kan investere i solceller, forskellige former for varmepumper eller blot lave en gennemgående efterisolering af dit hus. For eksempel kan du få isolere loftet eller hulmuren bedre samt investere i energiruder.

Selv ved de små tiltag vil du opleve en årlig besparelse. Energiruder giver gennemsnitlig en årlig besparelse på 4.000 kr. Hulmursisolering giver en årlig besparelse på mellem 3-10.000 kr. og loftisolering giver ligeledes en besparelse på 3-10.000 kr. årligt. Efterisolering, nyt varmeanlæg eller andre tiltag vil altså give mere luft i dit budget.

Få tilskud til energibesparende forbedringer

I mange tilfælde er det faktisk muligt at få tilskud til energiforbedringer. Nogle af de ting du kan få tilskud til er jordvarme eller en mere miljøvenlig varmepumpe. Du kan tjekke om det er muligt inde på energibesparelsen.dk. Foruden direkte tilskud kan du også fortsat benytte dig af håndværkerfradraget, ihvertfald lidt endnu.

De mange lånetyper, giver flere muligheder

Hvis du sparer på energien i din bolig, vil du også spare penge. Det er muligheder nok inden for energirenovering af dit hus. Der er dog udgifter forbundet med at energirenovere dit hus, som naturligvis vil indtjenes igen over nogle år. Du vil først opnå besparelser i dit elforbrug eller din varmeregning, når du har energirenoveret din bolig. Derfor kan det betale sig at låne penge, da du derved kan begynde på projektet her og nu. Hos din kreditforening kan du optage et lån, der passer til dig, på grund af de mange lånetyper. Du har mulighed for et realkreditlån enten med en fast eller variabel rente. Du kan udregne og optage realkreditlån på brf.dk.Du har også selv indvirkning på løbetiden af dit lån, så du kan tilpasse det til den situation, du er i lige nu. Et billigt lån vil altså hjælpe dig med at realisere din energirenovering hurtigt og effektivt, således at du hurtigere vil opnå en årlig besparelse på dit energibudget.