Forbedringer kan betale sig

Forbedringer kan betale sig

new-england-1336173_1280

Med disse miljøvenlige forbedringer sparer du mange penge

Når du skaber et hus, der er mere miljøvenligt, vil du selvfølgelig gavne miljøet, men du vil også mærke besparelser på dit eget budget. Hvis du investerer i solceller, kan de integreres i bygningens arkitektur, som facade eller som tagbelægning. Derved sparer du udgifter på disse byggedele, samtidig med at dit hus vil bidrage med elektricitet til din boligs energisystem.

Et solcelleanlæg kan omsætte 20 % af lysets energi til elektricitet. Hvis du vælger at investere i den rigtige størrelse og finder den rigtige placering, vil det være muligt ikke kun at supplere din boligs energisystem med el, men det vil faktisk være muligt for din hustand at blive selvforsynende.

Der findes nemlig solcelleanlæg, der kan producere op til ca. 5300 kWh årligt med de gennemsnitlige solskinstimer, der er i Danmark. En husholdning på fire bruger omkring 4500 kWh årligt. Derfor vil et solcelleanlæg, der er monteret korrekt, kunne give et betydeligt bidrag til din husstands elektricitet.

Udgiften er hurtigt tjent ind

Varmepumper er ligeledes et godt tiltag, hvis du gerne vil spare på varmeregningen. Hvis du har et gammelt oliefyr til at opvarme dit hus, vil du få en årlig besparelse på 20.000 kr. ved at skifte til jordvarme eller luft-til-vand varmepumpe. En varmepumpe kan være en stor investering for dit hus, men den vil hurtigt tjene sig ind igen, da det vil opnå samme besparelse hvert eneste år.

Center for Energibesparelser har lavet en test af varmepumper, læs mere om testen på DR’s hjemmeside hvor du også får tips til hvad du skal kigge efter når du skal købe en varmepumpe. Det kan for dig som boligejer derfor virkelig betale sig at tænke over mere miljørigtige løsninger til din bolig for at spare penge i det lange løb. Investerer du i disse holdbare løsninger, vil udgiften til eget forbrug falde og du vil opnå en besparelse hvert eneste år.

Er du husejer, kan du låne i din kreditforening til at finansiere dine planer om en miljøvenlig forbedring. Der findes forskellige billige lånetyper, så du kan opnå en besparelse på dit årlige energiforbrug med et billigt lån.