Drømmen om en grønnere hverdag

Drømmen om en grønnere hverdag

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.

Mange danskere drømmer om at få en grønnere hverdag, men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte. Vores individuelle bidrag til at passe på miljøet og kloden kan virke så ubetydelige, og mange har nok haft tanken: ”Hvilken betydning har det, at jeg tager kortere bade, når olieindustrien stadig stortrives og kulkraftværker generer energi nat og dag?”.

Sandheden er, at dit individuelle bidrag måske ikke redder hele verden, men fremskridt skal starte et sted, og det kan lige så godt være hos dig.

Eliminer de unødvendige energistjælere

Danske hjem har mange energistjælere, som vi slet ikke tænker over i hverdagen. Du kan imidlertid gavne miljøet ved at blive opmærksom på disse energistjælere og stoppe dem.

De mest almindelige energistjælere i danske hjem er elektroniske apparater, der står på standby. Mange tænker ikke over den lille, røde lampe, der lyser, men apparatet stjæler stadig meget strøm. Du kan derfor gøre dig selv og miljøet en stor tjeneste ved slukke for alle dine elektroniske apparater, når du ikke bruger dem.

Det er også en god idé ikke at efterlade opladere i stikkontakten. Opladerne bruger nemlig stadig strøm, selvom der ikke er tilsluttet elektroniske apparater.

Skrift husets pærer

Hvis du vil spare på strømmen og gavne miljøet, så er energivenlige pærer et rigtig godt sted at starte. LED-pærer har en lang levetid og bruger generelt ikke meget strøm i forhold til en traditionel pære. Fordelen ved dette tiltag er, at du kun behøver at tænke på det én gang. Få skiftet alle husets pærer, og så er du kørende i lang tid, da LED-pærer også holder længere end traditionelle glødepærer.

En ekstra bonus er desuden, at det også vil kunne mærkes på elregningen, hvilket kan være en motivation til husstandens medlemmer, som går mindre op i miljøet.

Mange tror, at de går på kvalitet med kvaliteten af deres belysning, hvis de skifter til LED-pærer, men det passer ikke. Hvis du vil læse mere om LED-pærer, så klik her, og se hvad markedet kan byde på.

Skift til grøn energi

Den energi, som du får igennem stikkontakterne kan både komme fra kulkraftværker, udlandet eller vindmøller. Der er med andre ord ikke nogen garanti for, at det kommer fra en bæredygtig energikilde.

Hvis du også tror, at grøn energi er Danmarks fremtid, så er det muligt at skifte til et elselskab, som garanterer, at den strøm du modtager kommer fra bæredygtige kilder.

En ekstra lille bonus er, at de matcher prisen på almindelige strøm. Det vil sige, at du ikke kommer til at betale ekstra for dit grønne tilvalg. Dermed er det et valg, som burde være logisk for de fleste danskere. Problemet er imidlertid, at det er de færreste danskere, som kender denne mulighed.

Hvis du gerne vil lære mere om grøn energi, så se her. Du må også meget gerne være med til at udbrede det gode budskab. Det er trods alt de færreste danskere, der vil afslå at bruge grøn energi, hvis det ikke koster ekstra.