Lavenergihuse vinder frem – sådan får du råd

Lavenergihuse vinder frem – sådan får du råd

al-bank-og-oneroom-ecoisten-dk

Går du og drømmer om et nyt hus? Har du et ønske om, at huset skal være miljørigtigt med lavt energiforbrug? Så er du ikke den eneste. De fleste danskere er nemlig blevet mere bevidste omkring energi og miljø. Derfor er interessen for lavenergihuse blevet en del større de seneste par år. Der findes to måder, hvorpå du kan få et lavenergihus. Du kan enten vælge at renovere din nuværende bolig og gøre denne mere miljørigtig, eller du kan vælge at bygge et helt nyt hus med fokus på energiforbrug og miljø fra top til tå. Selvom lavenergihuse er både smarte og utrolig gode for miljøet og din energiregning, er de desværre også dyre. Derfor kræver det et boliglån at få råd til et sådant boligkøb.

Få styr på boliglånet – og bliv klar til boligkøbet

Inden du kan begynde at kigge dig om efter din nye bolig, er det nødvendigt, at du ved, hvor meget boligen må koste i forhold til din økonomiske situation. De fleste banker og realkreditinstitutter kan fortælle dig, hvor meget de vil anbefale dig at bruge på en bolig, og hvor mange penge de ønsker at låne dig. Derfor er første forudsætning for at få råd til en bolig, at du aftaler en tid til en snak med din bankrådgiver. Du kan eksempelvis undersøge dine muligheder for et boliglån hos Arbejdernes Landsbank.

Som boligkøber er det yderst vigtigt, at du kan slå til, når den rette bolig viser sig. Derfor tilbyder de fleste banker, at du kan få et boligkøberbevis, der sikrer, at du netop kan købe din drømmebolig, inden den bliver solgt til en anden. Som boligkøber handler det derfor om at være på vagt efter spændende boliger hele tiden. Det handler ligeledes om at være realistisk i sin søgning i forhold til beliggenhed, pris, stand, energimærke og lignende faktorer. Det handler om at se muligheder frem for begrænsninger i jagten på den rette bolig.

Få inspiration og rådgivning til udformningen af dit nye lavenergihus

Hvis du netop står over for et boligkøb, kan det være en fordel at kigge efter de populære lavenergihuse – både fordi disse er yderst miljørigtige, har lavere energiregninger og ikke mindst er populære blandt danskerne, hvorfor huset vil være lettere at sælge, hvis dette skulle blive aktuelt.

Det er som nævnt både muligt at renovere et hus og gøre dette mere energivenligt, eller du kan vælge at bygge et hus på ny. Du kan eksempelvis bygge et lækkert arkitekttegnet lavenergihus med Oneroom, der hjælper med at tilpasse huset til netop dine ønsker og behov. Hvis du ikke selv er håndværker, vil det nemlig altid være nødvendigt at rådføre sig hos professionelle, der kan deres kram.

Fordelen ved at få bygget et hus fra nyt er, at du helt selv kan være med til at bestemme størrelse, kvalitet, farver, former og meget, meget mere. Du slipper således for at lede efter den perfekte bolig, da du blot kan få bygget den perfekte bolig.