Spar penge med et soltag

Spar penge med et soltag

 

En ting der står klart i disse tider, er at vi benytter flere og flere strømslugende ting og sager i vores hverdag. Fra klassiske ting som vaskemaskine, el-kedel og TV’et, til nyere gadgets såsom smartphones, tablets og sågar ure. De bruger alle strøm, mange af tingene skal oplades dagligt, og det sluger en hel masse elektricitet. Strømmen vi modtager kan komme fra mange kilder. Noget af det kommer måske fra vindmøller, hvilket jo er meget godt, men noget kommer måske også fra afbrændingen af fossile brændstoffer, hvilket efterhånden står klart for de fleste ikke er godt for vores alles fremtid. Derfor vil jeg i dag slå et slag for soltag. Vi skal tale lidt om besparelse, og hvorfor det er godt for os alle at man investerer i soltag.

Innovation bringer besparelser til private boliger

En del af de tidligere soltag man så på markedet var ikke kun dyre, men varetog også kun en enkelt opgave – de kunne levere varmt vand. Dermed spare man lidt på varmeregningen, men naturligvis også på den naturgas, som mange bruger til at varme deres vand med. Det er en god start, men nu kan vi få så meget mere ud af vores soltag. De er nemlig også blevet rigtig gode til at levere strøm til hjemmet samtidig med, at de også kan hjælpe med varmen. Der sker meget på innovationsfronten for tiden, og med et moderne soltag står man til at kunne spare 600-800 kroner om måneden. Ikke nok med det så nærmer du dig også status som selvforsynende inden for el og varme, hvilket må siges at være godt for klimaet. Den seneste spændende udvikling kommer naturligvis fra Tesla, som snart står klar til at levere glas-tagsten med indbyggede solceller. Det bliver spændende at se, hvordan disse i praksis kommer til at fungere.

Vi skal tænke langsigtet

Vi kan gøre meget som individer for at sikre et mere bæredygtigt samfund for os alle. Oftest handler det blot om at træffe nogle bevidste valg og tænke lidt mere langsigtet. I stedet for blot at gå i IKEA for at købe noget billigt, når vi lige står og skal bruge det, kunne man tage sig tid til at se sig om efter møbler og Senge af god kvalitet der vil holde i mange år. På den måde kan vi for eksempel gøre op med dele af vores forbrugskultur, hvor vi køber ting der ikke holder så længe for blot at smide det ud og købe noget nyt. Ved at købe lidt dyrere varer, der holder længere, er man med til at tænke langsigtet. Det samme gælder soltag. Investeringen kan måske føles uoverkommeligt dyrt i starten, men det tjener sig hurtigt ind igen over en årrække, hvor der spares mange penge på el og varme.